Bijenička cesta 134, 10 000 Zagreb smijesak.za.sve@gmail.com +385 91 722 3883 Facebook Twitter Instagram

Dekica za snove u sklopu HRVATSKE VOLONTIRA

U sklopu manifestacije HRVATSKA VOLONTIRA udruga „Smiješak za sve“ (tete i stričeki pričalice) organizira u petak, 24. svibnja omiljenu akciju među školarcima “Dekica za snove” u kojoj će sudjelovati više od 700 djece i mladih iz osnovnih i srednjih škola! Na 15 lokacija Grada Zagreba i šire okolice, u javnim parkovima i dvorištima škola, na Smiješkovim plavim dekicama za snove od 12 do 14 sati djeca će čitati s volonterima, profesorima i glumcima priče o starom Zagrebu te ulomke iz popularnih knjiga i slikovnica. 

Veselimo se druženju i čitanju na zelenoj travici jer svijet mijenjaju male stvari, mali ljudi s gomilom ideja i puno energije. Jedino tako možemo biti jači! 

Završena kampanja SMIJEŠAK ZA STANČIĆ

U crowdfunding kampanji Smiješak za Stanči koja je završila 20. svibnja, prikupljeno je 83 posto planiranih sredstava, odnosno 8.286 eura za uređenje i opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem. Odazvalo se više od 270 ljudi, a kampanju su podržale i brojne osobe iz javnog života. Zahvaljujemo na dobrotvornim prilozima svim dragim i plemenitim ljudima, našim volonterima, ambasadorima koji su nas podržali i snimili video uratke s pozivom za akciju. Uspjeh kampanje ne mjeri se samo prikupljenim novcem – naš je cilj bio osvijestiti javnost da postoji Centar Stančić na rubu grada čijim štićenicima treba LJUBAV, DOBROTA i PRIJATELJSTVO. Velika hvala na prilozima i podršci jer su prepoznali vrijednost projekta Centru za društvene inovacije i održivi razvoj (CEDIOR), Pevecu , Podzemnom skladištu plina d.o.o., Arkusu- obrtu za poslovne usluge, vl. Nives Skura, Nogometnoj akademiji HNS-a, poduzeću Dalmatinski sirevi, te ZICER -u koji nam je omogućio snimanje videa.

“Smiješak za sve” na 3. Konferenciji i sajmu o korporativnom volontiranju

Predstavnici udruge Smiješak za sve koja uspješno kroz svoje projekte potiče i razvija korporativno volontiranje, sudjelovali su na 3. Konferenciji o volontiranju zaposlenika pod nazivom „Na valovima volonterstva“ u Kongresnom centru Forum. Smiješak za sve je zaista izvrstan primjer neprofitne udruge koja uključuje zaposlenike iz privatnog i javnog sektora te ih u svojim projektima „Poslovna analiza iz perspektive Crvenkapice”, “Danas sam tu! Za tebe!” i “Dekica za snove” uvodi u novu dimenziju života i daje širu perspektivu razvoja i brige za zajednicu i pojedince, posebice one koji trebaju ljubav, pažnju i integraciju u društvu. Na konferenciji su sudjelovali brojni predstavnici trvtki i korporacija koje u sklopu svog poslovanja sve češće uvode društveno-odgovorno ponašanje i potiču volontiranje svojih zaposlenika.

Djeca vole tete pričalice!

U povodu Svjetskog dana astme u dvorištu DB Srebrnjak 7. svibnja bio je organiziran kulturno-zabavni program, a među brojnim sudionicima djeci su čitale i tete pričalice – Jasminka, Ana i Iva. Iako je zaista bio bogat program – mađioničar Japa kreirao je figurice od balona, Ministarstvo magije je izvodilo čarolije, djecu su zabavljali Spiderman, likovi iz Star Warsa, Crveni nosovi, plesna grupa Ritam zona i drugi, dvije klupe sa Smiješkovim Dekicama za snove i tetama pričalicama su bile stalno zauzete jer djeca vole knjige i priče! Naše tete pričalice čitale su im svašta – “Grubzona”, “Najotmjenijeg diva u gradu”, “1000 Zašto 1000 Zato”, “Svemirce Gaćoljupce”, “Vuka koji je zalutao u zemlju bajki”, “Miševi i mačke naglavačke”, “Medo koji voli grliti” te hit knjigu među djecom “Nemoj otvoriti ovu knjigu!”.

U subotu svi na Cvjetni trg! Budite i vi SMIJEŠAK ZA STANČIĆ!

Dođite u subotu, 27. travnja na Cvjetni trg od 10 do 16 sati i posjetite štand udruge Smiješak za sve! Tamo će volonteri i korisnici Centra Stančić predstaviti projekt „DANAS SAM TU! ZA TEBE!“ i kampanju Smiješak za Stančić. Saznajte sve o projektu i crowdfunding kampanji #SmijesakZaStancic – želimo urediti u postojećem objektu Centra Stančić Dom za volontere s prenoćištem kako bi studenti i volonteri tamo mogli boraviti čitav tjedan i tako pomoći štićenicima koji nemaju priliku izaći na svježi zrak. Pridružite se našoj akciji i kupnjom balona i torbi budite Smiješak za Stančić!  Pozovite svoje prijatelje i budimo svi skupa #SmijesakZaStancic! 

U emisiji “Kod nas doma”

U povodu Svjetskog dana knjige održana je i Noć knjige, a o važnosti i poticanju čitanja u HRT-ovoj emisiji „Kod nas doma“ govorila je Marijana Jergović, predsjednica udruge Smiješak za sve. Udruga već pet godina provodi projekt „Laku noć, pričoljupci“ gdje svaki dan odlaze volonteri čitati djeci na liječenju u tri zagrebačke bolnice – KBC Rebro, KBC Sestre milosrdnice i DB Srebrnjak, organizira akciju „Dekica za snove“ svake godine u sklopu manifestacije Hrvatska volontira u kojoj sudjeluje više od 600 djece i mladih iz osnovnih i srednjih škola koji čitaju u parkovima i na zelenim površinama s volonterima, svojim profesorima, glumcima i pjevačima. Također, udruga kroz čitavu godinu potiče čitanje i u Dječjem domu Laduč te knjižnicama Grada Zagreba, a njezini volonteri sudjeluju na brojnim događanjima i festivalima. Uz gospođu Jergović, u emisiji je gostovao i mladi pasionirani čitatelj, David Mihić, učenik 8. razreda OŠ Vladimira Nazora koji čak svaki tjedan uz brojne obveze stigne pročitati barem jednu knjigu. 

Sretan Uskrs!

Sretan Uskrs svim našim volonterima, prijateljima, svima koji nas podržavaju i s nama se vesele svakom novom osmijehu!

U emisiji “Normalan život”

Opušteno, veselo, entuzijastično – tako je bilo na snimanju emisije “Normalan život” gdje su kod drage Ane Tomašković gostovali Marijana Jergović, predsjednica Smiješka za sve, Sanjica Grbavac, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Stančić i korisnik tog centra Petar Mikić. Od njih ste mogli doznati sve o projektu “Danas sam tu! Za tebe!” koji  udruga Smiješak za sve provodi već godinu dana u Centru Stančić i za koji je dobila brojne nagrade, kao i o crowdfunding kampanji Smiješak za Stančić kojom se žele prikupiti potrebna sredstva za uređenje smještajnog doma s prenoćištem za volontere. Uz to, gledatelji su doznali koliko je potrebno da nekoga usrećite, zagrlite, prošetate s njim i kažete mu lijepu riječ i zašto je korisnicima Centra Stančić u Dugom Selu toliko potrebna integracija u društvo. 

Budi smiješak za Stančić

I jedna kap čini slap LJUBAVI I DOBROTE! Budi i ti ta kap!

Još samo jedan dan do početka kampanje!

#SmijesakZaStancic

Održan edukacijski seminar za nove volontere

Više od 70 nasmiješenih lica budućih teta i stričeka pričalica prošlu je subotu ispunilo dvoranu OŠ Ivana Gorana Kovačića. Na edukacijskom seminaru doznali su pojedinosti o projektu „Laku noć, pričoljupci“ koji Smiješak za sve provodi u zagrebačkim bolnicama, saznali su kako se ponašati na bolničkim odjelima, koja su pravila volontiranja, kako napisati izvještaj i još puno toga. Drugi dio seminara novi će volonteri ovaj tjedan pohađati na radionicama u Gradskoj knjižnici. Tamo će se pobliže upoznati o izboru knjiga i priča za hospitaliziranu djecu te naučiti osnove interpretativnog čitanja. Baš kao i oni i mi se veselimo novom početku. Dobrodošli!!!