Bijenička cesta 134, 10 000 Zagreb smijesak.za.sve@gmail.com +385 91 722 3883 Facebook Instagram

Volontiranje u Smiješku za sve

Postanite teta ili striček pričalica i prijavite se za edukaciju koja će se održati u travnju

Ako želite postati teta ili striček pričalica djeci koja su na liječenju u zagrebačkim i sisačkoj bolnici, evo prilike. Tražimo nove volontere koji su spremni dugoročno volontirati, najmanje šest mjeseci bez prekida. Edukacija za nove tete pričalice u projektu „Laku noć, pričoljupci!“ koju organizira udruga Smiješak za sve održat će se u travnju i to u tri dijela, odnosno tri dana. Prisustvo na sva tri termina je obavezno.
Javite nam se isključivo na našu mail adresu: prijave.smijesakzasve@gmail.com, a prije početka edukacije koja je obavezna, dobit će detaljne upute o pripremi, rasporedu predavanja i radionica.
Veselimo se vašoj prijavi jer volontiranje čini ovaj svijet boljim i ljepšim mjestom za život. Klinci vas nestrpljivo čekaju na bolničkim odjelima.

Smiješak u posjetu Volonterskom klubu Meštri

Volontiranje je plemeniti čin – znaju to dobro članovi Volonterskog kluba Meštri, sve odreda učenici OŠ Ivana Meštrovića. Oni sudjeluju u humanitarnim aktivnostima koje organizira njihova škola, a ovaj put imali su priliku čuti od naše volonterke Nikoline Antolić kako to radi udruga Smiješak za sve te koje projekte provodi. Mnogi od njih su prvi put čuli za tete i stričeke pričalice, volontere koji čitaju djeci u bolnicama. Nakon prezentacije, u organizaciji škole održana je radionica u kojoj su učenici imali priliku dati ideje kako pridonijeti zajednici i boljem društvu.

Volonterski centar Zagreb dodijelio je učenicima ove škole posebno priznanje za izniman volonterski doprinos u 2023. godini Čestitamo Meštrima na velikom i plemenitom srcu!

Smiješak za sve bogatiji za 20 novih volontera

Buduće tete i stričeki pričalice ove subote spremno su zakoračili u projekt “Laku noć, pričoljupci! “ koji već 10 godina provodi udruga Smiješak za sve. Na edukaciji su doznali sve o radu udruge, te detaljnije o projektu koji provodi u bolnicama, o ponašanju na bolničkim odjelima i kako čitanjem ublažiti i smanjiti psihosocijalne teškoće koje nastaju kod djece zadržane na liječenju.

Uz to, na radionici “Upoznaj knjigu“ saznali su što čitati, a na radionici izražajnog čitanja “Svako dijete uživa u priči” kako čitati hospitaliziranoj djeci. Zahvaljujemo Gradskoj knjižnici koja nam je ustupila svoju dvoranu te njihovim djelatnicama na ljubaznosti i otvorenosti. Velika hvala i našim vrijednim volonterkama koje su čitav dan marljivo radile i učinile ovaj seminar posebnim i jedinstvenim. Dobrodošli, dragi naši volonteri!

Suradnja Mazarsa i Smiješka za sve

Bilo nam je posebno zadovoljstvo ugostiti na jedan dan djelatnike Mazarsa Croatia koji su se po drugi put, u sklopu korporativnog volontiranja, okušali kao tete i stričeki pričalice. S našim volonterkama su čitale djeci i mladima na odjelima bolnica u Klaićevoj i KBC Rebro. “Kao prvo htjela bih Vam zahvaliti na mogućnosti gošće kao teta pričalica djeci u bolnici, stvarno jedno lijepo iskustvo. Ovo mi je bio drugi put da sam bila teta pričalica, i kao i prvi put, bilo mi je stvarno lijepo i jedno pozitivno iskustvo. Voljela bih i češće biti teta pričalica djeci u bolnici”, podijelila je svoje dojmove o volontiranju jedna od Mazarsovih djelatnica. Još jednom hvala vam na sudjelovanju u projektu “Laku noć, pričoljupci!”.

Mentorska večer Smiješka za sve

Bilo je divno vidjeti nasmiješene tete pričalice – mentorice koje su se u povodu 10. obljetnice Smiješka za sve okupile i zaigrale kviz znanja o udruzi i aktivnostima. Uz piće dobrodošlice, male razgovore i slavljeničku tortu, prisjetile su se anegdota i zgoda s volontiranja. Uloga mentorica je da nove volontere prate na prvom odlasku u bolnicu, budu njihova podrška, pokažu im kako funkcionira odjel, kako se ulazi u sobe i čita hospitaliziranoj djeci, te podsjeti na prihvatljivu literaturu i pravila Smiješka za sve.

Oni su bolja strana Hrvatske – Smiješkove mlade snage

Oni možda jesu mladi, ali itekako su ozbiljni, marljivi i odgovorni. Predstavljaju bolju i ljepšu stranu naše Hrvatske. Smiješkovi volonteri, čak 23 studenta i 5 srednjoškolki poklanjaju svoje vrijeme malim pacijentima u sklopu projekta “Laku noć, pričoljupci“ i beskompromisno dijele osmijehe svima koje susretnu u bolnicama – roditeljima, bakama, djedovima, rodbini, te medicinskom osoblju.  Mi smo sretni što su dio poleta i budućnosti udruge Smiješak za sve. Dorotea, Darija, Martina B., Ana, Tea, Klara, Petra, Josipa, Karla, Ines, Marina, Ana S., Mihael, Sara, Ivana S., Lucija V. M., Jakov, Mirta, Nikolina, Lucija J., Ivana K., Martina K., Antonela, Ema, Lana, Lara, Stella i Lucia, hvala vam što najbolje od sebe darujete drugima!

Suradnja Smiješka za sve i RTL Televizije

Za vrijeme blagdana djeci su u bolnicama čitala poznata imena s RTL Televizije

Na radost brojnih mališana i tinejdžera, božićne i novogodišnje blagdane uljepšali su im naše tete pričalice i gosti koje su do tada uglavnom viđali na malim ekranima. Tako su im u bolnicama u Klaićevoj, Vinogradskoj i na Rebru čitali Ivana Ivanda Rožić, Damira Gregoret, Marijana Batinić, Leona Šiljeg, Dajana Šoša, Davor Balažin iTatjana Horvatić. Hvala najljepša RTL-ovim novinarima i voditeljima jer su čitajući priče za laku noć svjedočili nesebičnom davanju i dijeljenju osmijeha.

Sretan Božić!

Svim našim prijateljima, tetama i stričekima pričalicama te ljudima dobre volje, udruga Smiješak za sve želi sretan i blagoslovljen Božić!

Božićne pjesme i šaljive priče razveselile malene u Dječjem domu Laduč

Kad se svjetla ugase i upale svjetlucave žaruljice na boru, priča može početi! U adventskom ozračju prekrasno uređenog Dječjeg doma u Laduču, naše tete pričalice Darija i Joca čitale su i ovaj tjedan mališanima najljepše priče i s njima, uz pjesmu Tiha noć, zaželjele svima mir i veselje. Nakon priča Pepi i orkestar, Čarobna svjetiljka, Najotmjeniji div u gradu, Sreća i Ovca koja je bila svoja, na red je došla slikovnica Pita moja mama imate li jedno jaje. A onda su se djeca počela glasno smijati, komentirati i pričati na dalmatinskom dijalektu kojim je Tisja Kljaković Braić, ujedno i ilustratorica, napisala ovu priču. Uz smijeh i zagrljaje, te najljepše želje za Božić i novu godinu, rastale su se tete pričalice s djecom. Smiješak za sve djeci u domu i djelatnicima od srca želi sretan Božić i mirnu novu godinu.

“Basne za nas danas” u DB Srebrnjak

U povodu 10. obljetnice udruge, Smiješak za sve organizirao predstavu za malene pacijente i njihove roditelje

Kakvo smo divno iznenađenje u četvrtak priredili djeci u DB Srebrnjak! Na poziv udruge Smiješak za sve naša volonterka, inače glumica Anja Đurinović i njezin kolega Hrvoje Zalar izveli su prekrasnu predstavu “Basne za nas danas”, inspiriranu poznatim Ezopovim i La Fontaineovim basnama. Smijeh, pljesak i zadovoljstvo, izmjenjivali su se među klincima, oduševljenju nije bilo kraja. Hvala od srca na tako dobroj energiji i izvedbi, glumci su ostavili dušu na pozornici koja je danas bila u bolnici. Bravo!!! Sretan Božić svima!