Bijenička cesta 134, 10 000 Zagreb smijesak.za.sve@gmail.com +385 91 722 3883 Facebook Instagram

Informacije o udruzi

O nama

Mi smo neprofitna udruga „Smiješak za sve“. Djelujemo od 2013. godine, trenutačno imamo 230 volontera, a s provođenjem projekata započeli smo početkom 2014. godine i otada neprestano, predano i bez predaha dijelimo ono čega u ubrzanoj svakodnevici zasivljenoj otuđenjem i egocentrizmom ponestaje – razgovor, prisutnost, podršku kroz čitanje, note i šetnju.

Omiljeni smo među djecom i roditeljima jer naši tete i stričeki pričalice kroz projekt „Laku noć, pričoljupci!“ pokazuju da imaju veliko srce, najljepši osmijeh te golemo povjerenje gdje god se pojave – u bolnicama, na fakultetima,  u školama, vrtićima, knjižnicama, centrima za rehabilitaciju, centrima za obrazovanje djece i mladih s posebnim potrebama, ali i poduzećima te korporacijama gdje provodimo korporativno volontiranje. Svi naši volonteri prošli su obvezni edukacijski seminar te imaju organiziranu kontinuiranu podršku kroz mjesečne supervizije i program uvođenja novih volontera koje prate volonteri mentori.

Svake večeri 365 dana u godini, bez obzira na vremenske prilike, državne i vjerske praznike, vikendima i blagdanima, dvanaest teta i stričeka pričalica dolazi na bolničke odjele Dječje bolnice Srebrnjak, Klinike za pedijatriju u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice i Klinike za pedijatriju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb – Rebro. Osim toga, paralelno provodimo nekoliko projekata kroz koje unapređujemo život štićenika raznih domova i centara kako bismo oplemenili njihov život i pokazali im da nisu sami. U konačnici, trudimo se s vrijednostima volontiranja upoznati sve generacije kako bismo sve njih – i vas zarazili onim u čemu smo najbolji – osmijehom 🙂

Misija

Želimo pružiti emocionalnu i duhovnu potporu najranjivijim skupinama društva kroz druženje uz knjigu. Time se ne popularizira samo ljubav prema čitanju i književnosti, već se i simulira ugodna atmosfera ognjišta što pridonosi stvaranju osjećaja sigurnosti, društvene prihvaćenosti, opuštenosti i optimizma u životno teškim trenutcima.

Cilj aktivnosti udruge jest osvijestiti važnost volontiranja i potaknuti što više ljudi i korporacija da se uključe u volonterske programe. U tu svrhu Udruga sudjeluje u raznim prigodnim programima u obrazovnim ustanovama, kulturnim i državnim institucijama te tvrtkama iz privatnog i javnog sektora.

Nagrade

  • Nagrada Volonterskog centra Zagreb VOLONTERSKI OSKAR Marijani Jergović, predsjednici Smiješka za sve, 2016. godina
  • 1. mjesto MOJ ZABA START u području Društvo za projekt “DANAS SAM TU! ZA TEBE!”, 2018. godina
  • 1.mjesto ZAKLADE ADRIS u kategoriji DOBROTA za projekt “DANAS SAM TU! ZA TEBE!”, 2018. godina
  • 1. mjesto na natjecanju Zagrebačkog inovacijskog centra za najbolji projekt u okviru EU projekta CrowdStream za pokretanje crowdfunding kampanje
  • Zahvala Volonterskog centra Zagreb za najboljeg organizatora volontiranja u 2018. godini
  • Nagrada INA d.d. Zeleni pojas za projekt “Šuma nas zbližava i spaja”, 30. rujna 2019.
  • Nagrada Volonterskog centra Zagreb “Volonterski Oskar” za Nikolinu Antolić, volonterku Smiješka za sve, 4. prosinca 2019. 
  • Državna nagrada za volontiranje za projekt “Laku noć, pričoljupci”, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, 12. prosinca 2019.
  • Nagrada HRT-a – Projekt i humanitarni koncert “Uz nas niste sami – Za osmijeh u srcu” za projekt “Danas sam tu! Za tebe!, 15. prosinca 2019.
  • Nagrada “Ponos Hrvatske” za projekt “Laku noć, pričoljupci” – tete i stričeki pričalice, 25. veljače 2020. godine