Bijenička cesta 134, 10 000 Zagreb smijesak.za.sve@gmail.com +385 91 722 3883 Facebook Instagram

Informacije o udruzi

O nama

Mi smo neprofitna udruga „Smiješak za sve“. Djelujemo od 2013. godine, trenutačno imamo 170 volontera, a s provođenjem projekata započeli smo početkom 2014. godine. Od tada neprestano, predano i bez predaha dijelimo našim krajnjim korisnicima ono čega u ubrzanoj svakodnevici nedostaje – razgovor, prisutnost, blizinu, podršku kroz čitanje, glazbu i šetnju. Među volonterima Smiješka jačamo duh zajedništva, ljubavi, međusobne suradnje te kompetencije kroz stručne radionice i seminare.

Omiljeni smo među djecom i roditeljima jer naši tete i stričeki pričalice kroz projekt „Laku noć, pričoljupci!“ pokazuju veliko srce, najljepši osmijeh te golemo povjerenje gdje god se pojave – u bolnicama, na fakultetima, u školama, vrtićima, knjižnicama, centrima za rehabilitaciju, centrima za obrazovanje djece i mladih s posebnim potrebama, ali i poduzećima te korporacijama gdje provodimo korporativno volontiranje. Svi naši volonteri prošli su obveznu edukaciju te imaju organiziranu i kontinuiranu podršku kroz mjesečne supervizije te program uvođenja novih volontera koje prate volonteri mentori.

Svake večeri, 365 dana u godini, bez obzira na vremenske prilike, državne i vjerske praznike, vikendima i blagdanima, tete i stričeki pričalice dolaze na bolničke odjele Kliničkog bolničkog centra Zagreb-Rebro, Klinike za pedijatriju u Kliničkom bolničkom Sestara milosrdnica, Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj, Dječje bolnice Srebrnjak i Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” Sisak. Uz to, paralelno provodimo nekoliko projekata kroz koje unapređujemo život štićenika raznih domova i centara kako bismo oplemenili njihov život i pokazali im da nisu sami. Kroz projekte “Čitam, dakle jesam”, “Volontiram, dakle jesam!” i Dekica za snove” trudimo se s vrijednostima volontiranja upoznati sve generacije kako bismo sve njih, ali i vas zarazili onim u čemu smo najbolji – osmijehom.

Misija

Želimo pružiti emocionalnu i duhovnu potporu najranjivijim skupinama društva kroz druženje uz knjigu, šetnju i druženje. Time se ne popularizira samo ljubav prema čitanju i književnosti, već se i simulira ugodna atmosfera ognjišta što pridonosi stvaranju osjećaja sigurnosti, društvene prihvaćenosti, opuštenosti i optimizma u životno teškim trenutcima.

Cilj aktivnosti udruge jest osvijestiti važnost volontiranja i potaknuti što više ljudi i korporacija da se uključe u volonterske programe. U tu svrhu Udruga sudjeluje u raznim prigodnim programima u obrazovnim ustanovama, kulturnim i državnim institucijama te tvrtkama iz privatnog i javnog sektora.

Nagrade

 • Državna nagrada za volontiranje Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva u kategoriji koordinator/ica godine 2023. dodijeljena je Sari Terzić, volonterki Smiješka za sve, Zagreb, 20. prosinca 2023.
 • Volonterski Oskar Sari Terzić, volonterki Smiješka za sve, nagrada Volonterskog centra Zagreb, 5. prosinca 2023.
 • Nagrada INA d.d. ZELENI POJAS 2020. za projekt “Šuma nas zbližava i spaja”, 11. listopada 2020.
 • Nagrada INA d.d. ZELENI POJAS 2020. za najbolje realizirani projekt u 2021. godini za projekt “Šuma nas zbližava i spaja”, 28. veljače 2022.
 • Nagrada “Ponos Hrvatske” za projekt “Laku noć, pričoljupci” – tete i stričeki pričalice, 25. veljače 2020. godine
 • Nagrada HRT-a – Projekt i humanitarni koncert “Uz nas niste sami – Za osmijeh u srcu” za projekt “Danas sam tu! Za tebe!, 15. prosinca 2019.
 • Državna nagrada za volontiranje za projekt “Laku noć, pričoljupci”, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, 12. prosinca 2019.
 • Nagrada INA d.d. Zeleni pojas za projekt “Šuma nas zbližava i spaja”, 30. rujna 2019.
 • Volonterski Oskar za Nikolinu Antolić, volonterku Smiješka za sve, nagrada Volonterskog centra Zagreb, 4. prosinca 2019. 
 • Zahvala Volonterskog centra Zagreb za najboljeg organizatora volontiranja u 2018. godini
 • 1. mjesto na natjecanju Zagrebačkog inovacijskog centra za najbolji projekt u okviru EU projekta CrowdStream za pokretanje crowdfunding kampanje, 2018. godine
 • 1. mjesto MOJ ZABA START u području Društvo za projekt “DANAS SAM TU! ZA TEBE!”, studeni, 2018. godine
 • 1. mjesto ZAKLADE ADRIS u kategoriji Dobrota za projekt “DANAS SAM TU! ZA TEBE!”, prosinac, 2018. godine
 • Volonterski Oskar Marijani Jergović, predsjednici Smiješka za sve, nagrada Volonterskog centra Zagreb, 5. prosinca 2016.