Bijenička cesta 134, 10 000 Zagreb smijesak.za.sve@gmail.com +385 91 722 3883 Facebook Instagram

Na 7. Dekici za snove sudjelovalo 1700 djece i mladih

Na 7. Dekici za snove u organizaciji udruge Smiješak za sve 20. rujna sudjelovalo je više od 1700 djece na 20 lokacija u Zagrebu i široj okolici, te u Glini i Petrinji. Zahvaljujemo od srca našim volonterima i gostima koji su se rado odazvali da sudjeluju u ovoj prekrasnoj priči. Mališani iz vrtića, osnovnoškolci i srednjoškolci, plovili su na krilima mašte, sanjali na plavim, rozim, zelenim i šarenim dekicama i slušali priče koje su ih vodile u nove svjetove.

Svi su podjednako uživali i djeca i volonteri, učitelji, profesori i knjižničari. Također, u čitanju i druženju su guštali i Smiješkovi gosti. Hvala velikom pjesniku Enesu Kiševiću, piscu Tomislavu Zagodi, meteorologu Zoranu Vakuli, Dariju Jurišiću, zamjeniku pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, glumcima Jeleni Miholjević, Niki Barišić, Vini Jurčić, Slavku Juragi, Goranu Grgiću, Draženu Šivaku i Domagoju Ivankoviću. Hvala im što su poklonili djeci svoje vrijeme i što su na terenu ostavili dušu i srce u svakoj pročitanoj riječi! Zahvala i našim sponzorima koji su omogućili djeci slatke i osvježavajuće minute uz slatkiše i vodu.

Knjigoljupci i zaljubljenici u priče uživali su u slušanju, čitanju i druženju na svježem zraku u javnim parkovima i dvorištima škola od 12 do 13:30 sati. Upravo je to i cilj ove Smiješkove akcije – potaknuti djecu na čitanje, odvojiti ih od mobitela i virtualnih sadržaja koji su postali zamjena za “društvo”, izvesti vani i pozvati na druženje, volontiranje i uživanje u pisanoj riječi. Vidimo se na 8. Dekici za snove!