Bijenička cesta 134, 10 000 Zagreb smijesak.za.sve@gmail.com +385 91 722 3883 Facebook Instagram

Smiješak za sve uskoro u KBC Rebro i Općoj bolnici Sisak

Tete i stričeki pričalice dolaze uskoro na Rebro i u Sisak

Tete i stričeki pričalice puni su novih projekata – vraćaju se u KBC Zagreb-Rebro, počinju čitati u sisačkoj Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ te  u Poliklinici Holistera.

Udruga Smiješak za sve nakon dvije i pol godine izbivanja ponovno će od 1. svibnja svake večeri čitanjem priča uveseljavati male pacijente u zagrebačkom KBC-u Rebro. Budući da su potkraj prošle godine počeli obilaziti i djecu u Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj, bit će to četvrta zagrebačka bolnica koju pohode tete i stričeki pričalice. Zato će uskoro, 15. travnja održati edukacijski seminar za nove volontere.

„Od 15. lipnja naše tete i stričeki pričalice volontirat će svakodnevno i na odjelu pedijatrije u sisačkoj Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić”. Veselimo se toj suradnji, a već nam se javljaju i volonteri s tog područja koji bi se željeli uključiti u projekt. Nadamo se da će oni ubrzo i preuzeti svoju priču koja će biti jednako lijepa kao i zagrebačka“, rekla je Marijana Jergović, predsjednica Smiješka za sve.

Dodala je i kako Smiješak pokreće još jedan novi projekt u suradnji sa zagrebačkom Poliklinikom Holistera -Centrom za integrativnu medicinu koju je osnovala doc. dr. sc. Maša Hrelec Patrlj, spec. dječje kirurgije.

„U Poliklinici Holistera čitat ćemo onkološkim pacijentima za vrijeme terapije kako bismo im skratili vrijeme, ublažili zabrinutost, skrenuli misli i ono najvažnije, pokazali da je netko uz njih i u tim trenucima. Projekt bi trebao krenuti tijekom svibnja“, najavila je Marijana Jergović koja je istaknula kako udruga ove godine slavi i svoju 10. obljetnicu postojanja.